28 Ağustos 2016 Pazar

Sınıfların En Güzeli!



burası ingiltere norwich'te bir okul için tasarlanmış bahçe sınıfı. Jay Hadley tarafından tasarlanmış bu sınıf jay ve 7 yaşındaki oğlu tarafından yapılmış. beni bu sınıftan bahsetmeye asıl iten şeyse jay'in dünyalar tatlısı kızıl saçlı oğlunun bu sınıfı tanıttığı video oldu. nasıl sevgiyle her detayı anlatmış! ne dediğini anlamıyor olsanız dahi, 7 yaşındaki bu çocuğun yine çocuklar için tasarlanmış bir yapıyı nasıl sevgiyle anlattığını görmek için -yazının sonuna eklediğim- bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.



yapının tamamı ahşaptan oluşuyor. yapının tamamında beş farklı ağaç türü var. İskeletinde sedir, kapı ve kapı kasasında meşe, pencerelerde karaağaç, çatıda dişbudak ve cephelerde kokulu karaçam kullanılmış. çatıda bitkiler de yetişiyor, yani yaşayan bir çatısı var. jay hadley'in çok kısa zamanda tamamladığı bu sınıfa belli ki çocuklar kendi aralarında "hobbit evi" diyorlar, çünkü jay'in videosu böyle başlıyor: "bu bizim hobbit evimiz!"



pek de yanlış bir tanımlama değil, küçük boylular için şahane küçük bir yaşam alanı olmuş. pencerelerin birinde bir ağaç, diğerindeyse bir kedi var. bir çocuk için epey büyüleyici olmalı.
videoyu izlerseniz siz de göreceksiniz ki ahşabın kendi içindeki gözlerini bile tek tek seviyor jay'in oğlu. öyle bir sevmek, öyle bir benimsemek :)
bizim beton yığını okulları düşününce hak vermemek elde değil, değil mi?

işte sözü geçen video:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder